KOM-ÉP FORGÁCS KFT.

kom-epkft@kom-epkft.hu            +36 (30) 990 3814

Bármilyen ingatlanon is élsz, melynek része erkély, nagy terasz, akkor az alábbiakra nagyon is érdemes odafigyelned. Mivel a belső életteret a külső környezettel az erkélyed vagy a teraszod köti össze, hogy ez igazából az önfeledt nyugalom színtere legyen az esztétikai kialakítások mellett elengedhetetlen a hibátlan vízszigetelésre is figyelmet fordítanunk, ha sok bosszúságtól szeretnénk magunkat megkímélni.

Nagy figyelmet kell fordítani arra a fontos tényre, hogy a teraszok vízszigetelésének mindkét irányból érkezhető nedvességnek ellent kell tudni állnia. A rosszul kivitelezett szigetelés főként olyan teraszon okozhat nagy problémát, mely alatt lakótér van kialakítva. A rossz szigetelés következtében fellépő beázás javítása nagyon pénz és időigényes, és nem mellékes, hogy a folyamatos nedvesség jó táptalaja a penészgombáknak, melyek megjelenése a bentlakók egészségét is károsíthatja.

Szinte mindenki természetesnek veszi, hogy a földbe került szerkezetek (pince, alap) vízszigetelésére nagyon oda kell figyelni, de arról már sokan elfelejtkeznek, hogy a teraszok és erkélyek is legalább ekkora precizitást igényelnek a kivitelezés során.

Egyébként is ezek a szerkezetek vannak a legjobban kitéve az időjárás viszontagságainak. A hihetetlen hőmérséklet különbség elviselését minden egyes beépített anyagnak el kell tudni viselni.

A MAPEI teraszok szigetelésére a termékpalettájáról a kétkomponensű MAPELASTIC-ot javasolja. A Mapelastic amellett, hogy megakadályozza a felülről érkező csapadék átjutását, gátat szab a talajból érkező sóknak is, melyek kárt okozhatnának a ragasztóban. Kimondottan előnyös, hogy a Mapelastic bizonyos mértékű repedés áthidaló képességgel is rendelkezik. A szakszerű kivitelezés érdekében ajánlatos a kapcsolódó szerkezetekhez és élekhez a MAPEBAND SZALAG-ot beépíteni, és amennyiben repedezett az alapfelületünk, akkor a Mapelastic első rétegében tegyünk ÜVEGSZÖVET HÁLÓT.

Higgyük el, hogy figyelmességünk hosszú távra megalapozhatja nyugalmunkat a teraszunkkal kapcsolatban.